Een reactie plaatsen

Het Boek

Bij deze website hoort het boek ”Natuurfotografie voor Kinderen” geschreven door Frederiko Burger en Quiniver Tuinder

Beschrijving van het boek

Hoe wordt je een ‘echte’ natuurfotograaf? Met dit verrassende doe-boek! Voor kinderen die graag buiten zijn en (beter) willen leren fotograferen. Je hebt geen dure camera nodig, wel nieuwsgierigheid en enthousiasme. De natuur ontdekken en beleven, daar gaat het om!

Het boek telt 6 hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk  gaat over de basis(hoe werkt een camera? etc.) daarna gaat hoofdstuk 2 over plantenfotografie en hoofdstuk 3 over dierenfotografie. Hoofdstuk 4 besteedt aandacht aan het fotograferen in de dierentuin. Dan hoofdstuk 5 over gericht op zoek gaan naar een onderwerp of locatie om te fotograferen en in het laatste en  6e hoofdstuk bevat verdieping en nog veel meer foto’s. Daarna hebben we nog een afsluiting met een speciaal soortenregister waarin je van alle foto’s in het boek kunt vinden wat erop staat(welke soort) en een lijst met daarin veel gebieden(vooral in Zeeland) waar je mooie natuurfoto’s kunt maken. Zo zorg je dat je alle kennis die je als Natuurfotograaf nodig hebt, verkrijgt!

Een inspirerend en leerzaam boek geschreven door twee dertienjarige jongens met een grote passie voor natuurfotografie. Hun kennis, ervaringen en enthousiasme en favoriete foto’s delen ze graag met jou en andere kinderen.

  • Natuur, dieren en vogels ‘professioneel’ of spontaan fotograferen
  • Boordevol info, foto’s en handige tips
  • Voor kinderen vanaf +/- 8 jaar, ook geschikt voor ouders en leerkrachten

“Wij hebben dit boek vooral geschreven voor beginners maar als je gevorderd bent kan je er vast ook wel wat uithalen. Veel leesplezier!”

Quiniver Tuinder en Frederiko Burger (beiden 13 jaar) zijn twee schooljongens met een passie voor natuurfotografie.

‘Wat is dit leuk wat die twee hebben gemaakt. Dit heeft echt potentie!’ natuurfotograaf Jan Vermeer over dit boek

 

cover lage resolutie

”Natuurfotografie voor kinderen”

Specificaties:

Auteurs: Quiniver Tuinder(14 jaar) en Frederiko Burger(14 jaar)

Uitgegeven door: KNNV uitgeverij te Zeist

Prijs:  € 14,95

± 120 pagina’s

Het boek is te bestellen in de webwinkel van de KNNV uitgeverij

Plaats een reactie